RiksTV Junior

Underholdning skreddersydd for barna på iPad.

Om prosjektet


RiksTV tilbyr en rekke kanaler dedikert til barn, og i 2014 lanserte de RiksTV Junior, en egen app der barne enkelt og trygt kan strømme barne- og tegnefilmer.

Barna kan selv velge om de vil se barnekanalene direkte eller finne sine favorittprogram i ukesarkivet som lagrer programmene som har gått den siste uken.

Jeg har jobbet med å videreutvikle appen for å få inn flere kanaler og mer innhold, samt å utvikle brukerprofiler med foreldrekontroll.

Egenskaper

Slik har RiksTV Junior blitt den beste appen for barna.

Brukerprofiler med foreldrekontroll

Barna kan lage sine egne brukerprofiler og velge mellom et titalls karakterer, som brannmann, skater, superhelt, sjørøver, astronaut, fotballspiller og magiker. De kan skreddersy appen ytterlige ved å velge mellom flere bevegelige bakgrunnsbilder. Foreldrene kan enkelt sette opp filtrering av innholdet basert på barnets alder, for å begrense innholdet til de minste, men også slik at de eldste slipper å få opp innhold ment for yngre barn.

TV-kanaler og arkivinnhold

Appen lar barne strømme innhold fra Nickelodeon, Nick Jr. og arkivinnhold fra SFKids. Det er hundrevis av timer med underholdning for store og små, og innholdet skiftes ut forløpende slik at det alltid er noe nytt å finne.

Design og navigasjon

Appen er designet med tanke på små barn, så navigasjonen er i hovedsak basert på bilder av lett gjenkjennelige figurer. Tekst er i så grad som mulig holdt til et minimum, siden mange av barna ikke har lært seg å lese ennå.

Videoavspilling

Siden mange av episode er korte, vil neste episode automatisk starte av seg selv når den man ser på er ferdig. Det er enkelt å spole frem og tilbake, og for direktesendinger kan man spole opptil to timer tilbake i tid hvis man gikk glipp av starten på et program.

Kontakt meg


Hvis du kunne tenke deg å samarbeide med meg, vil jeg gjerne høre fra deg. Du kan kontakte meg på andreas@schjonhaug.com eller +47 920 50 946.

Du finner meg også på Twitter og LinkedIn.