Mobilbank for re:member

Firedobling av antall innloggede kunder i lynrask kredittkortapp med fingeravtrykkinnlogging.

Utfordringene


re:member tilbyr utlånsprodukter som kredittkort og forbrukslån i Skandinavia. Mobilbankappene for iOS og Android lar kundene sjekke saldo, se siste transaksjoner, samt overføre penger og søke om høyere kreditt.

Appene var laget i et såkalt hybrid rammeverk, noe som gjør at man kan programmere appen én gang på tvers av ulike plattformer. I teorien høres dette ut som en god idé, men i praksis så byr det på flere problemer.

Hybridapper er i bunn og grunn nettsider, noe som først og fremst går ut over hurtigheten til appen, og jeg har ennå til gode å se en hybridapp som yter like godt som en nativeapp.

iOS og Android er to veldig forskjellige plattformer, og hybridapper som prøver å se like ut og fungere likt på tvers av disse plattformene faller dermed svært ofte mellom to stoler.

De gamle hybridappene inneholdt valutakalkulator og oversikt over minibanker i nærheten. Nyttige funksjoner for folk på farten, men det finnes allerede en rekke dedikerte apper som løser disse oppgavene. Det kom også frem fra bruksanalysen at disse to funksjonene ikke var de mest populære, så det var ønskelig å fremheve kjernefunksjonaliteten bedre.

Løsningen


Lynrask app

Ved å lage en nativeapp fikk vi utnyttet iPhonen på en langt bedre måte enn hva hybridapper klarer. Det merkes tydelig på hurtigheten til appen, som føles langt mer reponsiv enn før. Appen ser også og føles langt mer hjemme på iOS. I tillegg er appen et solid grunnlag for videreutvikling av ny funksjonalitet.

Enklere innlogging

Som første kredittkortapp i Europa gjorde vi det mulig for kundene å logge inn via Apples fingeravtrykkteknologi, Touch ID. Kundene slipper dermed å huske enda en kode, og vi gjør hverdagen deres litt enklere.

Fokus på kjernefunksjonalitet

Ved å fjerne valutakalulator og minibanker, kunne vi bruke kreftene på kjernefunksjonaliteten i appen, som konto, transaksjoner, pengeoverføring og kredittgrenseøkning. Dette fører til en langt mer spisset og dermed nyttig app for kredittkortkundene. Vi ser på bruken at fokus lønner seg.

Resultater


Ved å måle bruken i en tidsperiode på 6 måneder før og 6 måneder etter relansering, kunne vi måle effekten av den nye appen.
Firedobling av antall innloggede kunder

I månedene etter relansering så vi en kraftig økning av innloggede kunder. Det er nå i snitt fire ganger så mange unike innloggede kunder sammenlignet med tidligere.

Tredobling av antall nyregistreringer

6 måneder etter relansering er det tre ganger så mange som registrerer seg per uke enn hva det var 6 måneder før.

Større engasjement

Etter relansering, så vi et markant skille i engasjementet hos kundene. De overfører penger og søker om økt kredittgrense hele fire ganger så ofte som før.

«Den nye appen er bedre, enklere og mer brukervennlig enn før, og et produkt jeg kan være stolt av. Ved å fungere som et bindeledd mellom design, teknologi og forretning, har Andreas drevet prosjektet fra idé til App Store. Hans øye for detaljer og kvalitet er noe vi setter stor pris på. og Andreas gir seg ikke før den beste løsningen er funnet.»

Roberto Pinia, Department Manager Digital Propositions & Design

Kontakt meg


Hvis du kunne tenke deg å samarbeide med meg, vil jeg gjerne høre fra deg. Du kan kontakte meg på andreas@schjonhaug.com eller +47 920 50 946.

Du finner meg også på Twitter og LinkedIn.